SK2L

Produsul este in stoc

Produs nou

5 Produse

Cutit de vanatoare Fallkniven SK2L Embla

1 426,29 leiTVA inclus

Lama din otel inoxidabil laminat. CoS si maner din lemn dur Ironwood. Cu teaca de piele de calitate.

Caracteristici:
Lungime totala: 212 mm
Lungime lama: 100 mm
Grosime lama: 4.5 mm
Greutate: 164 gr
Forma tais: convex
Otel lama: Lam. CoS
Duritate otel lama: 60
Material maner: Lemn Ironwood
Teaca: Piele


Designul acestui frumos cuțit de vânătoare urmează principiile de bază ale minimalismului suedez -  trebuie să fie simplu, îngrijit și funcțional.

Pe acest fundament minimalist am adaugat o lamă solida din oțelul nostru laminat cu cobalt, care este renumit pentru capacitatea sa de a păstra un taiș excelent. Dacă ați avut destule cuțite care devin neascutite imediat ce au atins un elan sau a un mistreț, atunci SK2 Embla este una dintre cele mai bune opțiuni disponibile.

Desigur, forma taisului este convexă, cel mai ascuțit si cel mai puternic taiș pe care il cunoaștem și, mai mult, cea mai veche forma de ascutire din istoria omenirii.

Pentru materialul mânerului, am ales lemnul Ironwood, un lemn extrem de dur și compact, atât de dens încât nu plutește în apă. Poate fi tratat cu orice tip de lustruire pentru mobilier, ulei de armă sau alte lacuri diluate.

In vechea legenda AESIR, zeii Odin, Höner (Vile) si Lodur (Ve) au creat primii oameni din doua trunchiuri de copaci gasiti pe malul marii.

Primul trunchi era unul de frasin si barbatul a fost numit Ask, iar celalalt un ulm si femeia a fost numita Embla care inseamna Micul Ulm. Odin le-a dat viata, Höner le-a dat intelegerea si agilitatea, iar Lodur le-a oferit emotiile si mintea.

Si-au facut casa in Midgard – numele scandinav vechi al Pamantului.

Numele de Embla este foate vechi si se regaseste in scrieri din vremurile vikingilor in perioada medievala intre 700 si 1100 D.Ch.

Femeile vichinge erau egale barbatilor si ii insoteau in voiajele pe mare. Vikingii erau temuti in lupta si pe mare dar repectau legile si ordinea, oferind protectie femeilor si comunitatii lor dar urmau si conduita impusa de adunarile populare.

Chiar si in zilele noastre multe femei din Suedia sunt numite Embla. Numele este mentionat in colectia de legende nordice Edda, care este mai veche de 1000 de ani.

O teacă de piele neagră, cu agățare redusă, găzduiește cuțitul atunci când nu este utilizat.

1

30 alte produse din aceeași categorie:

Cutite de vanatoare Fallkniven

  • Retur

    Produsele pot fi returnate in termen de 10 zile lucratoare pentru defecte de material, manufactura dupa primirea in scris a acceptului nostru.

  • Livrare Gratuita!

    Livrarea este gratuita pentru comenzi mai mari de 300 RON cu TVA inclus.

Etichete