LK3DM

Pe stoc

Produs nou

5 Produse

Set LANSKY Standard de ascutire de precizie a cutitelor cu 3 pietre diamantate

579,75 leiTVA inclus

Combinația setului de ascuțire a cutitelor la unghi controlat Lansky cu pietre diamantate cu diamante agresive face ca acest kit să fie eficient și ușor de utilizat.

Asigură că muchia cuțitului este ascuțită la unghiul exact dorit. Conceput pentru a oferi lamei un tais profesional, ascuțit, de fiecare dată, indiferent de experienta pe care o aveti.

Setul este excelent atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii avansați. Sistemul de ascuțire cu unghi controlat este cea mai avansata tehnologie de ascuțire a cuțitelor.

Sistemul de ascuțire cu unghiuri controlate Lansky permite utilizatorilor să selecteze unghiurile de ascuțire care sunt cele mai potrivite pentru utilizarea cuțitului lor.

Cele patru unghiuri de ascuțire și utilizările lor sunt enumerate mai jos:
-Unghi de 17° - Un unghi sever recomandat pentru lamele de ras, cuțitele de filetat sau alte instrumente similare. O muchie extrem de ascuțită, dar delicată.
-Unghi de 20° - Un unghi utilizat în mod obișnuit pentru lame de calitate superioară și oferă o muchie excelentă pentru cutitele de bucătărie și cuțitele de feliat.
-Unghi de 25° - Unghiul recomandat pentru majoritatea cuțitelor care au nevoie de o muchie durabilă și ascuțită. Ideal pentru cuțitele de vânătoare și de exterior.
-Unghi de 30° - Un unghi remarcabil pentru cuțitele care taie carton, frânghii sau covoare. Cel mai bun pentru utilizare intensă.

Setul include o clema pentru cuțite care fixeaza cuțitul stabil și menține astfel unghiul selectat ferm, astfel încât utilizatorul poate obține unghiul dorit cu fiecare cursă a pietrei de ascutit.

Pietrele de ascutit diamantate de la aspra la fină oferă o gamă excelentă pentru îngrijirea și întreținerea completă a taisului cutitelor dvs.

Cele 3 pietre diamantate incluse in set au urmatoarele granulatii:
-Aspra: granulatie 120 - pentru recondiționarea taisurilor 
-Mediu: granulatie 280 - pentru ascuțire și retușuri mai puțin frecvente
-Fina: granulatie 600 - pentru cele mai frecvente reascutiri și pentru ascuțire de intretinere.

Sistemul Lansky este perfect pentru cuțite de supravietuire, cuțite de bucătărie sau cuțite de uz general și oferă cea mai largă gamă de accesorii disponibile.

În producție de peste 40 de ani, sistemul de ascuțire Lansky este preferat de foarte multi utilizatori și cel mai bun sistem de ascuțire pentru pasionații de cuțite din întreaga lume.

Setul include de asemenea:

    Clemă multi-unghiulară, ușor de utilizat: pentru a fixa lama cutitului în siguranță
    Tije de ghidare: Una pentru fiecare piatra de ascutit
    Perie din nailon cu peri moi pentru curățare
    Husă de depozitare/ transport pentru a menține toate componentele sistemului la un loc. 
    Instrucțiuni complete, ușor de urmat și în mai multe limbi

NOTĂ: Deoarece pietrele de ascuțire diamantate sunt alcătuite dintr-o placă metalică, acoperită cu diamant monocristalin, se vor uza în timp odată cu folosirea si vor trebui înlocuite. Cât de repede se poate întâmpla asta depinde de cât de des este folosit produsul, de duritatea oțelului care este ascuțit și de forta care este utilizata în timpul procesului de ascuțire. Deoarece o piatra cu diamant se uzează mai repede și are un ciclu de viață mai scurt decât o piatra cu oxid de aluminiu artificial, vă sugerăm să folosiți doar greutatea mâinii dumneavoastră în timp ce ascuțiți. NU folosiți NICIODATĂ ulei de șlefuire pe pietrele de diamant, deoarece acesta poate colmata partea diamantata, rezultând o suprafață netedă. Când încercați să „îndepărtați” mult material, utilizați șlefuirea diamantată mai grosieră și terminați cu diamantul fin și o piatra din ceramică sau din oxid de aluminiu.






Cum să ascuți o lamă de cutit folosind sistemul Lansky:


Aceste instrucțiuni sunt concepute pentru a vă familiariza cu procesul de ascuțire.
Pentru instrucțiunile de asamblare și utilizare a clemelor, vă rugăm să consultați broșura informativă inclusă cu fiecare kit.
 
Noțiuni de bază:
    Dacă lama are o lungime de 18cm sau mai puțin:
•    Poziționați clema în mijlocul lamei.
•    După ascuțire, intoarceti clema (și lama) și repetați procesul de ascuțire pe partea neascuțită inca.

    Dacă lama este mai mare de 18cm lungime:
•    Alegeți capătul lamei de unde doriți să începeți ascuțirea și plasați clema la două degete distanță de acel capăt al lamei. (De exemplu, dacă alegeți vârful, plasați clema la 2 lățimi de degete de la vârf.)
•    Când aveți lama fixată în clemă, plasați cele 2 degete de-a lungul ambelor părți ale clemei cuțitului. Zona acoperită de degete (pe ambele părți ale clemei) este  zona de ascuțire a țintei. Încercați să nu ascuțiți în afara acestei zone, deoarece acest lucru va schimba unghiul șlefuirii și va duce la o lamă slab ascuțită.
•    Ascuțiți zona țintă și, cu cuțitul încă fixat în clemă, întoarceți clema (și cuțitul) și repetați acest proces pe cealaltă parte a lamei.
•    Când ați terminat cu prima zonă de pe ambele părți ale lamei, măsurați încă o lățime de două degete începând de la marginea zonei proaspăt ascuțite și puneți clema lângă degete.
•    Ascuțiți această nouă zonă țintă așa cum ați făcut cu prima, folosind aproximativ același număr de ascuțiri.
•    Utilizarea acestei metode va minimiza golurile și suprapunerile dintre zonele țintă, ajutând la asigurarea unui tais ascuțit continuu când ați terminat.

Selectarea pietrelor in functie de granulatie:
•    Folositi intotdeauna granulatiile in ordine crescatoare - adică, începeți cu o șlefuire mai aspră și mergeți până la cele mai fine.
•   Granulatia cu care începeți va varia în funcție de tipul de ascuțire pe care doriți să o faceți.
o    Pentru ascuțiri agresive, cum ar fi schimbarea unghiului unei lame sau ascuțirea unui tais foarte tocit, începeți cu cea mai aspră pilă din trusa dvs. (grunjoasă sau extra-aspră), apoi treceți prin medie, fina etc.
o    Pentru ascuțiri mai ușoare, cum ar fi întreținerea lamelor sau lucrările generale de „retușare”, începeți cu granulatia medie.

Trecerile:
•    Pentru cele mai bune rezultate, cursele dvs. ar trebui să se deplaseze în diagonală înainte (spre clemă) și de-a lungul unei mici secțiuni a lamei, folosind toată lungimea pietrei de ascutire cu fiecare cursă.

Tine minte:
•    Miscarea trebuie sa fie mereu catre lama! NU ascuțiți dinspre lama deoarece acestea ar putea deteriora atât lama, cât și pila de ascutit.
•    Este important să utilizați aproximativ aceelasi numar de treceri pe fiecare parte, acest lucru va ajuta la asigurarea unei lame ascuțite uniform.

Utilizarea uleiului de ascutire Lansky:
•    Pietre Arkansas : Când folosiți aceste pietre, aplicați câteva picături din uleiul de șlefuit furnizat pe suprafața pietrei înainte de ascuțire. Păstrați pietrele Arkansas unse cu ulei în timp ce lucrați.
•    Pietre standard (oxid de aluminiu) : nu necesită ulei, dar veți observa, pe măsură ce ascuțiți, că pietrele vor începe să alunece mai ușor. Acest lucru indică faptul că porii pietrelor se pot înfunda cu pilitură, ceea ce reduce eficacitatea pietrei. Curățați punând câteva picături de ulei de ascutire. Uleiul va curata pilitura de metal de pe suprafața pietrei, unde pot fi șterse cu o cârpă.
•    Pietre de diamant:  nu aplicați NICIODATA ulei pe pietrele Lansky Diamond: curățați în schimb pietrele de diamant cu apă și ștergeți cu o cârpă. Pietrele diamantate ar trebui să fie complet uscate înainte de următoarea utilizare.

Forta utilizata:
•    Când utilizați piatra grosieră, aplicați o forta de apasare mai mare. Pe măsură ce treceți la pila medie și fina, utilizați mai puțină forta.

Finalizarea:
•    Dacă după ce ați terminat, muchia încă nu este atât de ascuțită pe cât v-ați dori, continuați să lustruiți lama cu pila fină sau cu cele de stropuire.
•    Dacă aveți o lamă cu ascutire pe o singura parte sau zimțată, trageți pila fină pe lungimea părții neascuțite de câteva ori pentru a curăța bavurile metalice care s-ar fi putut acumula în timpul ascuțirii.

Accesorii

1

7 alte produse din aceeași categorie:

Seturi ascutire de precizie Lansky

  • Retur

    Produsele pot fi returnate in termen de 10 zile lucratoare pentru defecte de material, manufactura dupa primirea in scris a acceptului nostru.

  • Livrare Gratuita!

    Livrarea este gratuita pentru comenzi mai mari de 300 RON cu TVA inclus.

Etichete